Kanallisten - Golvlist som döljer kablar

Kanallisten – Golvlist som döljer kablar. Dessutom är den både snygg och enkel att montera. Perfekt för dig som vill slippa se alla sladdar vid indragning av el, nätverk och fiber. Vår smarta golvlist används ofta vid renovering eller nybyggnation.

Kanallisten ser ut som vilken vanlig list som helst, men bakom listen finns ett hålrum där kablarna och fibern läggs i en kabelkanal för att döljas. Samtidigt finns den även som vanlig sockel utan kabelutrymme. Vilket gör att du kan välja vid vilka väggar du vill kunna dölja kablar och vilka väggar som det räcker med en traditionell list. Kanallisten är givetvis CE-märkt.

Du kan välja bland olika färger på profilerade eller släta golvlister. Dessutom finns det även möjlighet för dig att designa dina egna foder och golvlister. Beställ med valfri färg enligt NCS-skalan så tar vi fram den kanallist du önskar.

Osynlig fastsättning

Det är inte bara sladdar som inverkar på helhetsintrycket. För att verkligen få det snyggt är Kanallisten försedd med ett montageclips. Detta ger dig osynlig fastsättning utan synliga spik eller skruvskallar. Dessutom har vi utvecklat tre olika fästdon som används för montage av golvlist och foder. Dessa är lika enkla att hantera och ger ett snabbt och snyggt montage i alla material:

  • Plastclips – för skruvning och skjutning med dyckertpistol (trä/stålregel)
  • Stålclips – för skjutning i betong
  • Fästskena – för dörr och fönsterfoder

Smart vid renovering

Tapetsering och målning kan du lätt utföra med Kanallisten monterad. Ta bort listens förslutande lock och dra ned tapeten bakom listen.Slutligen är det bara att sätta på locket igen.

Gerningsfritt system

För att enkelt få snygga hörn och fina avslut så har vi tagit fram ett gerningsfritt system. Med hjälp av ytter- och innerhörn, foderklossar och avslut räcker det nu med en rak sågning. Det behöver inte ens vara exakt på millimetern kapning, eftersom systemet medger ca 5 mm felkapning.

U-profil för CE-märkning

Vill du kombinera installationskabel med användarsladd i Kanallisten använder du U-profilen som läggs som ett lock ovanför strömkabeln. Vilket är ett krav för att ledningsdragningen skall vara CE-märkt. Ovanför U-profilen kan du dra telefonledning, högtalarkablar, lampsladdar etc.

Det här är Kanallisten:

Olika utföranden

Flexisockeln är en list utan kabelkanal. Till skillnad från en konventionell list monteras Flexisockeln med clips, vilket gör att du slipper spikhål. Vill du senare kunna dölja sladdar sätter du bara dit en Kanallist istället.

  • Välj mellan allmoge-stil eller rak stil som standard
  • Standardmaterialet är i MDF, som är mer tåligt än vanlig målad yta
  • Välj mellan vit- eller ekfolierad som standard

Teknisk information

Elsäkerhet

För din säkerhet så är listen prövad och godkänd av INTERTEK SEMKO. Samt certifierad enligt S- och CE-märkning. Dessa elledningar kan delas in i två grupper:

  • Användarsladdar: Sladd till uttag, t ex lampsladd, telefon- och datorsladd.
  • Fast installation: Kablar direkt till ström/säkringsnät, t ex till vägguttag, värmeelement etc. (Kontrollera ampere på säkring.)

För fast installation skall U-profilen läggas som ett lock ovanför strömkabeln. Dessa lister är S-märkta och U-profilen följer alltid med i listförpackningen.

Mer information hittar du på http://www.elsakerhetsverket.se.

1. Dekal

Använd de medföljande varningsdekalerna för att undvika olyckor till följd av borrning/spikning i de dolda kablarna. Placera dekalen i varje hörn och på varje dörrkarm.

2. U-profil

Vill du kombinera fast installation med användarsladdar i Kanallisten använder du U-profilen, som läggs som ett lock ovanför strömkabeln. Krav för att ledningsdragningen skall vara S-märkt. Ovanför U-profilen kan du dra telefonledning, högtalarkablar etc.

  • Återförsäljare

Sverige

K-Rauta
Hornbach

För övriga butiker, till exempel XL Bygg & Beijerbygg, kontakta din lokala butik och be dem beställa hem åt dig.

Norge

Duri Fagprofil AS
Brobekkveien 80C
Bygg 3 0582 OSLO
Telefon: +47 24 13 13 50

E-handel

Vår webbshop

  • Media

Film på montering av dörrfoder (saknas)

Film på montering av kanallisten (saknas)